Business Internaţional

Entreprise Investors, fond prezent şi pe piaţa din România, preia un producător de panificaţie din Croaţia

Entreprise Investors, fond prezent şi pe piaţa din...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2018, 11:28 96

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), va cumpăra pachetul majoritar de acţiuni, de 65%, la Pan-Pek, unul dintre cele mai importanţi producători de produse de panificaţie şi retaileri din Croaţia.

Enterprise Investors este prezent şi pe piaţa din România, unde deţine grupul Noriel, cu activităţi în retailul, producţia şi distribuţia de jucăriiAnul trecut fondul a vândut producătorul de materiale de construcţii Macon într-una dintre cele mai importante mutări din 2017.

Pan-Pek administrează o reţea proprie de brutării de cca. 50 de magazine în zona Zagrebului. Fabrica principală se află în Zagreb şi o a doua fabrică este localizată în Dakovo, în estul Croaţiei. În 2017 Pan-Pek a generat venituri de peste 32 milioane euro, iar compania are în prezent peste 700 de angajaţi.  

 “Sunt foarte mândru că Pan-Pek se va asocia cu Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari si mai experimentate fonduri de private equity din regiune. Cu ajutorul său, ne vom întări în mod semnificativ poziţia pe piaţă, dezvoltându-ne împreună cu furnizorii pentru a îndeplini aşteptările din e în ce mai mari ale consumatorilor,” a spus Ivan Parać, CEO al Pan-Pek.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depăşeşte 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde EUR în 140 de companii din diverse sectoare şi au vândut 126 de companii realizând încasări brute de 3,6 miliarde EUR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO