Business Internaţional

Ernst&Young vrea sa-si imbunatateasca reputatia

25.06.2003, 00:00 28



Ernst&Young, compania internationala de audit, a anuntat ca deruleaza un program de restructurare a activitatii interne menit sa-i imbunatateasca reputatia.



In ultimele luni, Ernst&Young a atras numeroase critici in SUA pentru ca a efectuat auditul unor firme ca HealthSouth, companie care timp de 15 ani a prezentat date financiare modificate sI care in prezent lucreaza la corectarea registrelor contabile, precum si din cauza consultantei controversate pe probleme fiscale oferite celor doi directori demisi din compania Sprint.



Comisia americana de reglementare din domeniul financiar SEC a initiat recent o actiune ce interzice companiei de audit de a mai accepta clienti din domeniul public pe o perioada de 6 luni.



In urma acestor evenimente, compania a demarat un proces pentru eficientizarea activitatii si imbunatatirea performantelor.



Beth Brooke, vicepresedintele Ernst&Young pe probleme de strategie globala, a afirmat:" Incercam tot posibilul pentru a ne restructura activitatea". Ea a dat ca exemplu cresterea cu 40% a numarului staff-ului tehnic de decizie privind operatiunile complexe de audit.



Andersen, compania de audit care a falimentat ca urmare a auditului efectuat la gigantul american Enron, a fost aspru criticat ca urmare a faptului ca auditorii operativi ai companiei treceau deseori peste deciziile tehnice ale conducerii companiei.



Ernst&Young a oprit activitatile intr-un numar vast de domenii, depasind in unele cazuri prevederile documentului Sarbanes-Oxley, care limiteaza operatiunile de consultata derulate de firmele de contabilitate. O alta actiune priveste identificarea potentialelor probleme ale clientilor sai, numit proces de "reacceptare a clientilor."



Beth Brooke a mai anuntat ca Ernst&Young a renuntat la peste 200 de clienti privati sau publici, pierzand astfel un venit potential estimat intre 50-100 milioane $ pe an.



Compania a emis de asemenea un cod de conduita profesionala celor 24.000 angajati din SUA, cod care trebuie insusit si semnat de fiecare in parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24