Business Internaţional

Europenii privesc cu reticenta programul economic al lui Sarkozy

11.07.2007, 17:40 15

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a obtinut un sprijin rezervat al ministrilor de finante europeni pentru planurile de reformare a economiei, iar ingrijorarea privind ritmul de reducere a deficitului bugetar al Frantei se mentine, au declarat participanti la reuniune. Sarkozy a reiterat, luni, ca va mentine o disciplina bugetara stricta, dar a spus ca programul de echilibrare a bugetului poate fi respectat doar daca avansul economic va depasi previziunile si a pledat ca reglementarile UE sa fie aplicate "inteligent". Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat, la capatul unei reuniuni de patru ore, ca este incantat de angajamentul liderului francez pentru reformarea structurala a economiei.
Participantii au spus insa ca Sarkozy a trecut printr-o situatie dificila, in spatele usilor inchise, si a fost nevoit sa dea oarecum inapoi. Ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, a reafirmat public necesitatea ca Franta sa respecte angajamentul de a echilibra bugetul pana in 2010. "Credem ca Franta poate indeplini obiectivul asumat, pana in 2010", a spus el. Surse comunitare au declarat ca Steinbrueck a fost mult mai ferm, la discutiile private, promovand disciplina bugetara impreuna cu reprezentantii Greciei, Austriei, Finlandei si Italiei, care cred ca o concesie in cazul Frantei ar putea fi contagioasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO