Business Internaţional

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a 14-a lună consecutive. Singurul semnal pozitiv a venit din Marea Britanie, unde exporturile de ceasuri elveţiene au crescut cu 24%

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a...

Autor: Ştefan Stan

20.09.2016, 10:10 101

Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut pentru a 14-a lună consecutiv în august, în condiţiile în care cererea din SUA şi Japonia este în scădere, potrivit Bloomberg. 

Livrările au scăzut cu 8,8%, la 1,4 miliarde de franci, potrivit Federaţiei Industriei de Ceasuri Elveţiene. Scăderea cererii pare să se întindă din Asia până la pieţele europene şi americane, ducând Swatch Group la o scădere a profiturilor în primul trimestru de 54%. Concurentul direct, Cie. Financiare Richemont, a avertizat că profiturile din primul semestru vor fi în scădere cu aproximativ 45%.

Exporturile către Hong Kong au scăzut cu aproape 30%, în timp ce livrările către Germania au scăzut cu 15%, potrivit anunţului federaţiei. Pieţele din SUA şi Japonia au scăzut cu 12% şi respectiv 27%.

Singurul semnal pozitiv a venit din Marea Britanie, unde exporturile de ceasuri elveţiene au crescut cu 24% după ce Brexitul a indus o scădere în valoarea lirei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO