Business Internaţional

Fără precedent: Puternicul preşedinte american Donald Trump cere sprijinul Chinei împotriva Coreei de Nord

Fără precedent: Puternicul preşedinte american Donald...

Autor: Marian Avram, Mediafax

29.11.2017, 17:03 419

Cei doi lideri au avut o conversaţie telefonică la o zi după ce regimul de la Phenian a lansat o nouă rachetă balistică, despre care nord-coreenii susţin are capacitatea să lovească întreg teritoriul Statelor Unite.

”Preşedintele american a subliniat determinarea Statelor Unite de a se apăra şi de a-şi apăra aliaţii în faţa ameninţărilor intensificate reprezentate de regimul Coreei de Nord. China va trebui să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a convinge Coreea de Nord să înceteze acţiunile provocatoare şi să se întoarcă pe calea denuclearizării”, se arată într-un comunicat emis de Casa Albă.

În plus, preşedintele SUA a postat un mesaj pe Twitter în care a anunţat că va impune noi sancţiuni împotriva regimului condus de Kim Jong-un.

”Tocmai am vorbit cu preşedintele chinez Xi Jinping în privinţa acţiunilor provocatoare ale Coreei de Nord. Noi sancţiuni majore for fi impuse astăzi împotriva Coreei de Nord. Această situaţie va fi rezolvată”, a scris Trump pe Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels