Business Internaţional

Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă au atins nivelul maxim şi încep să scadă

Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă au...

Autor: Laura Buciu

14.01.2023, 15:02 50

Febra COVID şi spitalizările de urgenţă au ajuns la apogeu în China, iar numărul pacienţilor COVID spitalizaţi continuă să scadă, a declarat sâmbătă un oficial chinez din domeniul sănătăţii, citat de Reuters.

La nivel naţional, „numărul de vizitatori ai clinicilor de febră se află în general pe o tendinţă de scădere după ce a atins un vârf, atât în oraşe, cât şi în zonele rurale”, a declarat Jiao Yahui, un oficial din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă.

Jiao a precizat că numărul pacienţilor care au primit tratament de urgenţă este, de asemenea, în scădere, iar proporţia pacienţilor care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 este, de asemenea, în continuă scădere.

Numărul de cazuri grave a atins, de asemenea, un vârf, a adăugat ea, deşi a rămas la un nivel ridicat, iar pacienţii au fost în majoritate vârstnici.

Wen Daxiang, un oficial al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că China va consolida monitorizarea şi gestionarea sănătăţii populaţiei cu risc ridicat.

El a adăugat că China va consolida aprovizionarea cu medicamente şi echipamente medicale şi va intensifica formarea lucrătorilor medicali de bază pentru a combate COVID în regiunile rurale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels