Business Internaţional

Fermierii francezi anunţă că ar putea organiza mai multe proteste în următoarea perioadă

Fermierii francezi anunţă că ar putea organiza mai...

Autor: Tiberiu Sabo

03.03.2024, 16:23 20

Fermierii francezi ar putea organiza mai multe proteste în următoarele săptămâni pentru a împinge guvernul să îşi respecte promisiunile de a ajuta acest sector al economiei, a declarat duminică şeful celui mai mare sindicat agricol francez, FNSEA, potrivit Reuters.

Fermierii din mai multe ţări europene protestează de câteva săptămâni din cauza regulilor de mediu pe care le consideră exagerate, a concurenţei importurilor ieftine din afara Uniunii Europene, precum şi faţă de creşterea costurilor de producţie şi scăderea veniturilor.

Şeful sindicatului FNSEA, Arnaud Rousseaum a vorbit despre aceste lucruri în ultima zi a târgului agricol de la Paris şi înaintea unei întâlniri între preşedintele Emmanuel Macron şi reprezentanţii sindicatelor agricole la Palatul Elysee, la mijlocul lunii martie.

"Să ne aşteptăm ca în 15 zile să se termine totul este o greşeală. Fermierii au nevoie de ceva concret. Ar putea exista o serie de acţiuni pentru a ne asigura că lucrurile se vor întâmpla în zilele următoare", a declarat Rousseau, fără a oferi detalii.

Luna trecută, fermierii francezi au suspendat în mare parte protestele după ce premierul Gabriel Attal a promis noi măsuri în valoare de 400 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului agricol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO