Business Internaţional

Fidel Castro a avut o rară apariţie în public

Fidel Castro a avut o rară apariţie în public

Autor: Roxana Maciuca

08.04.2016, 08:15 252

Televiziunea cubaneză de stat a difuzat imagini cu Fidel Castro, discutând cu elevii şi profesorii şcolii denumită în onoarea Vilmei Espin, care a decedat în 2007, la vârsta de 77 de ani.

"Sunt sigur că într-o zi ca cea de azi, Vilma ar fi fericită", a zis liderul revoluţiei cubanze din 1959. Espin a luptat alături de Castro împotriva administraţiei Fulgencio Batista şi mai târziu s-a căsătorit cu fratele său, Raul Castro, actualul preşedinte cubanez.

"Oricine moare luptând pentru revoluţie, îşi lasă în urmă eforturile şi bătăliile", a declarat Castro, care în august urmează să împlinească 90 de ani.

Castro a predat conducerea statului fratelui său mai mic în 2008, din cauza unei probleme grave de sănătate.

Apariţa sa publică are loc la o săptămână după editorialul plin de critici pe care l-a redactat despre vizita recentă a preşedintelui american Barack Obama. Castro nu a avut nicio întrevedere cu Obama, deşi a fost surprins în fotografii întâlnindu-se cu demnitari străini în locuinţa sa.

Ultima apariţie publică a lui Fidel Castro suprinsă de televiziunea de stat a fost în iulie anul trecut când a efectuat o vizită la Ministerul de Externe pentru a discuta cu angajaţii de acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO