Business Internaţional

Fiica suveranului spaniol a fost acuzată de fraudă fiscală şi spălare de capital

Fiica suveranului spaniol a fost acuzată de fraudă...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

07.01.2014, 14:43 623

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Casei Regale şi-a exprimat "respectul faţă de deciziile judiciare", în urma inculpării, marţi, a Infantei Cristina, în vârstă de 48 de ani, de către un judecător de la Palma de Mallorca.

Este pentru prima dată când un membru al Familiei Regale este vizat în mod direct de ancheta pentru corupţie împotriva lui Iñaki Urdangarin, soţul Infantei Cristina, un fost campion olimpic suspectat de deturnare de fonduri publice.

Judecătorul José Castro de la tribunalul de la Palma de Mallorca, în Baleare, a ignorat opoziţia parchetului şi a inculpat-o pe Cristina pentru "presupuse delicte fiscale şi spălare de capitaluri".

Iñaki Urdangarin, în vârstă de 45 de ani, un fost campion olimpic la handbal care a devenit om de afaceri, este suspectat că a deturnat suma de 6,1 milioane de euro, fonduri publice, împreună cu fostul său asociat Diego Torres. El ar fi încheiat prin Institutul Noos, o societate nonprofit pe care o prezida în perioada 2004-2006, contracte cu autorităţi regionale din Baleare şi Valencia, în vederea organizării şi promovării unor evenimente legate de sport.

Cristina era, în perioada respectivă, membră a Comitetului Director Noos. Ea deţine în proporţie de jumătate, împreună cu soţul ei, societatea Aizoon, suspectată că a fost folosită ca firmă-paravan în vederea deturnărilor şi vizată de ancheta judecătorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO