Business Internaţional

Fiscul cere moştenitoarei L’Oréal 77 de milioane de euro pentru conturi nedeclarate

Fiscul cere moştenitoarei L’Oréal 77 de milioane de euro pentru conturi nedeclarate

Autor: Andreea Mindrila

24.11.2011, 00:03 401

Cea mai bogată femeie din Franţa, Liliane Bettencourt, moştenitoarea imperiului L'Oréal, trebuie să plătească suma record de 77 de milioane de euro ca ajustare fiscală după ce fiscul a descoperit 12 conturi bancare în străinătate evaluate la 100 de milioane de euro, scrie Le Figaro.

Conturile au fost descoperite anul trecut de administraţia fiscală în bănci din Elveţia şi Singapore.

În atenţia fiscului au intrat şi diverse proprietăţi ale miliardarei, printre care insula d'Arros, din Seychelles, pe care a cumpărat-o în anul 1997 de la un membru al familiei şeicului din Iran cu 18 milioane de dolari, care nu a fost declarată. Alte proprietăţi precum hotelul personal al familiei din Neuilly-sur-Seine, o proprietate în Arcouest, pe Cotes-d'Armor şi alta în Formentor, la Baleares, au avut o valoare subevaluată.

Cabinetul ministrului de buget Valerie Pecresse a confirmat că se va realiza o ajustare fiscală. Potrivit presei franceze, valoarea de 77.752.139 euro este reclamată cu titlu de impozit pe avere pentru perioada 2004-2010 şi impozit pe venit pentru intervalul 2006-2009. Această valoare se adaugă unei ajustări fiscale anterioare de treizeci de milioane de euro făcută publică vara aceasta. Per total, suma pe care Liliane Bettencourt va trebui să o verse în conturile asministraţiei fiscale se ridică la o sută de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO