Business Internaţional

Fondul Advent a cumparat cel mai mare imbuteliator de apa din Bulgaria

20.09.2009, 23:27 52

Fondul de private equity Advent International a ajuns la unacord privind achizitia pachetului majoritar al imbuteliatoruluibulgar de apa Devin, scrie Sofia News Agency.
Grupul austriac Soravia a vandut 82,1% din actiunile Devin pentru40 mil. euro, potrivit unor surse familiare cu evolutianegocierilor, citate de publicatia Kapital.
Compania austriaca detinea o participatie de 75,3% in cadrul Devin,restul actiunilor, de pana la 82,1%, fiind tranzactionate liber labursa din Sofia.
In mai, DealWatch, serviciu de stiri specializat pe fuziuni siachizitii pe pietele emergente, a indicat faptul ca cel putin treicompanii si-au depus ofertele pentru achizitia imbuteliatoruluiDevin, dupa ce proprietarul austriac Soravia, in lipsa delichiditati, si-a manifestat dorinta de a vinde compania in celmult doua luni.
Grupul Advent este prezent in mai multe state din Europa Centralasi de Est, inclusiv Romania, tarile baltice, Bulgaria, Croatia,Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovenia sau Turcia. In Romania,Advent detine compania farmaceutica LaborMed Pharma, producatorulde vopsele Dufa Deutek si pe cel de blocuri ceramice si tigleCeramica Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO