Business Internaţional

Ford da afara inca 10.000 de oameni

18.09.2006, 20:33 8

Producatorul auto Ford a anuntat ca va concedia un numar suplimentar de 10.000 de angajati si va inchide inca doua fabrici, acesta fiind urmatorul pas din planul de restructurare al companiei, numit "Way Forward", anunta The International Herald Tribune.
Compania Ford, care doreste o accelerare a programului de restructurare, a mai anuntat ca nu se asteapta la inregistrarea unui profit din operatiunile desfasurate in America de Nord pana in 2009, cu un an mai tarziu decat data anuntata anterior. Oficiali din cadrul companiei au declarat ca Ford doreste sa detina in continuare 14-15% din piata auto din SUA, cu aproximativ 10% mai putin decat detinea in 2000. Acest luru demonstreaza ca Ford cedeaza locul doi in clasamentul producatorilor de pe piata americana companiei Toyota, care a devansat Ford la numarul de unitati vandute in luna iulie in SUA clasandu-se pe locul doi, in urma General Motors.
Pana la sfarsitul acestui an, Ford va detine in continuare 16% din piata auto a SUA, mentinandu-se in fata rivalei Toyota.
"Aceste actiuni au consecinte negative asupra comunitatilor si a multora din angajatii nostri loiali", a declarat Bill Ford, presedintele companiei.
Ford a ajuns la un acord cu sindicatul muncitorilor din industria automobilelor, in urma caruia compania va oferi celor 75.000 de angajati din SUA actiuni in cadrul companiei si alte beneficii. Angajatii vor primi plati compensatorii de pana la 140.000 de dolari (110.000 euro) daca isi vor da demisia sau se vor pensiona inainte de termen.
Compania, care a concediat deja 4.000 de angajati de la inceputul acestui an, a anuntat ca va mai concedia inca 10.000. Majoritatea angajatilor isi vor parasi posturile pana la sfarsitul lunii martie 2007. Ford a anuntat ca unii dintre acestia vor beneficia de pachete de plati compensatorii, in timp ce altii vor fi concediati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO