Business Internaţional

Ford disponibilizeaza 1.300 de angajati

05.05.2008, 17:56 16

Producatorul auto american Ford Motor a anuntat ca va disponibiliza 1.300 de angajati din cadrul fabricilor de asamblare din Chicago si Louisville, in incercarea de a corela productia de autoturisme cu cererea de pe piata, scrie CNN Money.
Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Ford, Angie Kozleski, compania americana va oferi plati compensatorii tuturor celor 1.300 de angajati. De asemenea, producatorul a mai anuntat ca ia in considerare si disponibilizarea unor angajati din cadrul fabricii de asamblare din Cleveland, insa nu a oferit o cifra exacta asupra numarului de angajati afectati de aceasta masura.
Toate cele trei fabrici vor trece din aceasta vara la un singur schimb pe timp de zi, in prezent angajatii uzinelor Ford lucrand in cate doua schimburi. In prezent conditiile de acordare a platilor compensatorii precum si valoarea acestora nu au fost stabilite.
Cu toate acestea nu tuturor angajatilor Ford din cele trei fabrici de asamblare le vor fi oferite plati compensatorii, a adaugat Kozleski. Doar 4.200 de angajati, aproximativ jumatate din cat si-ar fi dorit conducerea companiei, au fost de acord cu ultimele plati compensatorii acordate de Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO