Business Internaţional

Ford recheama de pe piata 3,6 milioane de vehicule

06.08.2007, 19:43 17

Grupul american Ford Motor recheama de pe piata 3,6 milioane de vehicule, in urma constatarii unei defectiuni la sistemul de control al vitezei, care se poate supraincalzi sau poate lua foc, in unele cazuri, a anuntat administratia americana pentru siguranta traficulului.
Vehiculele vizate sunt Ford Seria F, camionetele Ranger, vehiculele de teren Explorer, Bronco si Mountaineer, furgonetele Econoline, precum si autoturismele Crown Victoria, Town Car, Grand Marquis, Capri, Mark VII si Taurus Sho, produse in perioada 1992-2004.
Compania a decis sa recheme autovehiculele pentru a reduce ingrijorarea consumatorilor, a declarat Dan Jarvis, purtator de cuvant al Ford.
Ford a rechemat de pe piata aproape 6,2 milioane de vehicule, in perioada 2005-2006, pentru probleme la sistemul de control al vitezei, care puteau declansa incendii la nivelul motorului.
Masura anuntata de Ford survine in contextul in care al doilea producator auto american incearca sa reduca pierderile inregistrate pe piata nord-americana. Operatiunile din aceasta regiune au consemnat pierderi de 279 de milioane de dolari in trimestrul al doilea, inainte de impozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels