Business Internaţional

Ford sacrifica productia Volvo pentru profitabilitate

22.05.2008, 19:38 13

Compania auto americana Ford Motor a decis reducerea productiei in cadrul Volvo in incercarea de a diminua pierderile inregistrate de divizia suedeza, precum si pentru reducerea costurilor de productie, scrie The Wall Street Journal.
Reducerea productiei in cadrul diviziei suedeze, care ar putea afecta aproximativ o treime din angajatii celor doua uzine de asamblare ale Volvo din Europa, intareste speculatiile din piata, cum ca Ford s-ar pregati de fapt de vanzarea Volvo. Pentru a inlatura aceste zvonuri de pe piata, conducerea companiei americane a declarat public ca nu intentioneaza sa vanda compania suedeza, insa apropiatii directorului executiv al Ford, Allan Mulally, au declarat ca acesta se gandeste sa caute un posibil cumparator pentru producatorul auto suedez.
"Prioritatea noastra este acum imbunatatirea diviziei suedeze", a declarat Mulally luna trecuta. Jerome York, consilierul celui mai mare investitor privat din cadrul Ford, Kirk Kerkorian, a lansat teoria vanzarii diviziei suedeze acum o luna, declarand ca Mullally ar putea ajunge la un acord cu privire la vanzarea Volvo in urmatoarele 18 luni.
Compania suedeza a anuntat ca reducerea productiei se va traduce mai departe prin disponibilizari in randul angajatilor, aproximaitv 700 dintre salariati urmand sa fie concediati.
Cotidianul suedez Goteborgs-Posten a prezentat recent un inteviu cu directorul executiv al Volvo, Fredrik Arp, care a confirmat o asemenea posibila reactie la o reducerea a productiei in cadrul companiei suedeze.
"Ramane de vazut daca diminuarea productiei va avea loc in decembrie anul acesta sau in ianuarie anul viitor. Nu ne putem permite sa platim salariile a 500 de angajati fara ca acestia sa aiba ce lucra", a declarat Arp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO