Business Internaţional

Fost trader de pe Wall Street, condamnat la deportare în Siberia

Fost trader de pe Wall Street, condamnat la detenţie, după care va fi deportat în Siberia

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

25.05.2011, 10:36 698

Un fost trader de pe Wall Street afost condamnat la 26 de luni de detenţie şi va fi deportat înSiberia, regiunea natală, după ce fost găsit vinovat că aparticipat la o conspiraţie cu un fost manager de investiţii al UBSpentru a obţine foloase necuvenite prin insider trading, transmiteReuters.

Fostul trader Alexei Koval, învârstă de 37 de ani, a pledat "vinovat" în ianuarie la acuzaţiilecă, împreună cu prietenul său Igor Poteroba, a comis fraudă conformlegislaţiei valorilor mobiliare cu acţiunile a şase companii desănătate din portofoliul UBS, între anii 2005 şi 2009.

Poteroba a pledat de asemeneavinovat în luna decembrie şi a fost condamnat în martie la 22 deluni de închisoare.

Procurorii au demonstrat în faţainstanţei că Poteroba şi Koval au folosit mesaje email codate,referindu-se la acţiuni şi titluri drept "frequent flyer miles"(mile de călătorie acordate de companiile de transport aerian cabonus pasagerilor care călătoresc des) şi la bani drept "potatoes"(cartofi). Koval a recunoscut de asemenea că a plătit diverse sumede bani pentru a obţine informaţii confidenţiale, utilizându-leapoi pentru a face tranzacţii profitabile cu acţiuni.

Koval, cetăţean rus, va fideportat în Siberia, regiunea sa de provenienţă, după ce îşi vaispăşi pedeapsa, conform deciziei instanţei americane.

Procurorii susţin că acesta acâştigat în mod ilicit 1,4 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO