Business Internaţional

Fotbalul este pe bani mulţi: Inter Milano, celebrul club de fotbal italian, este preluat forţat de către fondul de investiii american Oaktree Capital, după ce acţionarul chinez nu a reuşit sa îşi plătească datoria

Fotbalul este pe bani mulţi: Inter Milano, celebrul club...
22.05.2024, 15:02 1252

Oaktree Capital a luat măsuri pentru a prelua controlul asupra Inter Milano după ce proprietarii chinezi ai clubului de fotbal nu au reuşit să ramburseze la timp un împrumut de 400 de milioane de euro, scrie FT. 

Oaktree, cu sediul în Los Angeles, unul dintre cei mai mari investitori în datorii în dificultate din lume, a declarat miercuri că a „preluat proprietatea” noii campioane a Italiei, după ce retailerul chinez Suning nu a reuşit să ramburseze un împrumut pe trei ani care a expirat la 21 mai.

Această mişcare marchează punctul culminant al unei lupte publice acerbe între Oaktree şi Suning pentru noii campioni italieni încoronaţi şi face ca puternicul investitor de 192 de miliarde de dolari să devină proprietarul unuia dintre cele mai faimoase cluburi din lume, fiind pentru prima dată când deţine un astfel de activ.

Steven Zhang, fiul în vârstă de 32 de ani al fondatorului Suning, pe care l-a instalat în funcţia de preşedinte al clubului, a acuzat în weekend Oaktree că a subminat încercările de a „găsi o soluţie amiabilă” şi a avertizat că „comportamentul său prezintă acum riscuri potenţiale pentru club, care ar putea pune serios în pericol stabilitatea acestuia”.

În ultimele săptămâni, Suning a încercat să negocieze o refinanţare cu gigantul american al obligaţiunilor Pimco, dar aceste discuţii au fost complicate de Oaktree şi, în cele din urmă, nu au avut succes.

O persoană apropiată de Oaktree a declarat că Suning a avut „destul timp” pentru a refinanţa împrumutul pe trei ani. Nu a fost „planul de bază” al Oaktree să preia proprietatea clubului „dar la un moment dat trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja investiţia”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24