Business Internaţional

Francezii recunosc ca economia este in recesiune

14.10.2008, 18:14 11

Produsul Intern Brut al Frantei a scazut cu 0,1% in trimestrul trei fata de trimestrul doi, potrivit estimarilor bancii centrale a Frantei, care si-a revizuit previziunile facute luna trecuta conform carora tara a inregistrat o crestere cu 0,1% a PIB-ului in perioada iulie-septembrie, scrie Bloomberg.
Economia franceza s-a contractat cu 0,3% in trimestrul doi, iar rata anuala a inflatiei a scazut in septembrie cu mai putin decat se asteptau economistii, ajungand la un nivel de 3,3% comparativ cu luna august, cand s-a inregistrat o inflatie de 3,5%, fapt care reprezinta un alt semnal al incetinirii cresterii economice a Frantei.
Vanzarile de pe piata de retail au crescut cu 1,8% in septembrie fata de luna august, cand au inregistrat o scadere de 1,4%, potrivit Bancii Frantei. Increderea companiilor din industria franceza a atins in luna septembrie cel mai scazut nivel inregistrat in ultimii 15 ani, pe fondul numarului de comenzi noi care a scazut "considerabil" si economiei care a intrat probabil intr-o perioada de recesiune, au afirmat oficiali ai Bancii Frantei.
Banca centrala cu sediul in Paris a anuntat ca indicele sau care monitorizeaza increderea in industria franceza a scazut la un nivel de 87 de puncte, de la cele 94 de puncte inregistrate in luna august, cel mai scazut nivel raportat din august 1993 pana in prezent.
"Activitatea industriala a inregistrat un declin semnificativ in septembrie", au declarat oficialii Bancii Frantei in analiza de afaceri lunara realizata de institutie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO