Business Internaţional

Franta ajuta industria auto sa supravietuiasca recesiunii

20.01.2009, 17:05 21

Guvernul francez intentioneaza sa ofere o sustinere "masiva" de aproximativ 5-6 miliarde de euro industriei auto a tarii pentru ca aceasta sa poata trece peste cea mai severa criza din ultimele decenii, a anuntat primul-ministru francez Franois Fillon, citat de Dow Jones Newswires.

In cadrul unei conferinte la care au participat oficiali guvernamentali, directori de companii din cadrul industriei auto franceze, ce asigura locuri de munca pentru aproximativ 10% din forta de munca a tarii, si specialisti, Fillon a declarat ca cei care vor primi ajutorul va trebui sa garanteze ca nu vor renunta la operatiunile industriale din Franta.
In schimbul ajutorului, a anuntat primul-ministru francez, producatorii de automobile din Franta trebuie sa vina cu garantii "exemplare" atat in ceea ce priveste volumele de productie, cat si relatiile lor cu furnizorii.
"Nu se pune problema ca statul sa ajute un producator de automobile care decide pur si simplu sa-si inchida o locatie de productie sau mai multe", a declarat Fillon.
Primul-ministru francez a declarat ca masurile ce vor fi luate vor fi anuntate in urmatoarele zile.
Directorul executiv al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a avertizat ca anii 2009 si 2010 vor fi dificili si decisivi pentru viitorul producatorilor auto.
Guvernul a injectat deja lichiditati in producatorii de automobile si a creat un fond special pentru a atenua impactul crizei de credit. Presedintele francez Nicolas Sarkozy va anunta o serie de noi initiative pentru sectorul auto catre sfarsitul acestei luni.
"Nu putem astepta inca trei luni pentru a vedea daca bancile isi reiau sau nu operatiunile de creditare", a declarat Fillon, remarcand ca pregatirea unui plan de salvare a bancilor a durat deja prea mult.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO