Business Internaţional

Franta castiga CM din Africa de Sud - Franta nu trece de grupe. Doua situatii, un singur castigator: Carrefour

Franta castiga CM din Africa de Sud - Franta nu trece de grupe. Doua situatii, un singur castigator: Carrefour
11.05.2010, 17:12 22

Daca Franta va castiga Campionatul Mondial de Fotbal siretailerul Carrefour va avea de castigat. Daca "albastrii" nu iesdin grupe, Carrefour tot va avea de castigat. Cum?

Retailerul desfasoara o campanie promotionala legata deCampionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, prin care spera saisi impulsioneze vanzarile de televizoare widescreen de cel putin37 de inchi, scrie The Wall Street Journal.

Daca Franta ajunge in semifinale, francezii care isi cumparatelevizoare intre 7 si 29 mai vor primi un sfert din bani inapoi.Daca Thierry Henry & Co. termina pe locul secund, cumparatoriivor primi jumatate din bani inapoi, iar daca echipa duce la Paristrofeul mondial, cei care si-au achizitionat televizoare vor primitoti banii inapoi.

La prima vedere, s-ar putea spune ca retailerul, unul dintreprincipalii sponsori ai echipei de fotbal, nu vede in echipaFrantei una dintre favoritele castigarii CM. Dar de fapt, ar puteafi o campanie de marketing ingenioasa. Daca Franta iese prematurdin competitie, Carrefour nu va trebui sa dea inapoi banii celorcare au cumparat televizoare. Daca "albastrii" vor pune mana petrofeu, vizibilitatea castigata de retailer ar putea aducebeneficii mai mari decat sumele platite celor care si-au cumparattelevizoare.

Totusi, Carrefour s-ar putea sa ramana doar cu vanzarile detelevizoare pentru ca francezii au a opta sansa de a castiga CM,avand o cota de 1/20, conform site-ului worldcupodds.eu. Spaniolii,campionii europeni en titre, sunt creditati cu cele mai mari sansela castigarea turneului din Africa de Sud, cu o cota de 1/5, urmatide Brazilia, cu 1/6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO