Business Internaţional

Fuziune gigant de 65 mld. dolari pe piaţa de chimicale: Nemţii de la Linde şi americanii de la Praxair ar putea să fuzioneze şi să creeze un nou lider global

Fuziune gigant de 65 mld. dolari pe piaţa de chimicale:...

Autor: Ştefan Stan

22.12.2016, 13:03 1354

Linde şi Praxair, giganţii germani şi americani de chimicale, au dezvăluit termenii preliminary ai unei fuziuni de 65 de miliarde de dolari, care ar urma să creeze cel mai mare furnizor de gaze industriale, scrie Financial Times.  

Companiile au anunţat marţi că au ajuns la o înţelegere informală pentru a fuziona ca egali. Cele două companii încearcă de mai multe luni să ajungă la o înţelegere, pentru că o combinare a afacerilor i-ar ajuta să reducă semnificativ costurile.

Totuşi, mişcarea ar urma să fie ţinta unei analize extreme de amănunţite din partea Concurenţei.

Ambele părţi sperau să ajungă la o afacere în septembrie, dar discuţiile au fost oprite din cauza unor probleme interne de la Linde şi a rezistenţei muncitorilor, care consideră că un deal ar putea reduce din puterea companiei din Munchen, şi ar reprezenta tăieri de locuri de muncă.

Problemele au dus la demisia şefului Linde şi a directorului financiar, precum şi la anunţarea unei restructurări masive. Totuşi, persoane din cadrul ambelor companii au continuat să lucreze în secret la un plan de fuziune.

Grupul combinat ar urma să aibă sediul în Danbury, Connecticut, iar compania ar urma să fie listată la New York şi Frankfurt. Ar urma să fie condusă de şeful Praxair Steve Angel, în timp ce preşedintele LInde Wolfgang Reitzle îşi va păstra rolul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO