Business Internaţional

Gemenii care susţin că Zuckerberg le-a furat ideea de Facebook vor să listeze Bitcoin la bursă

Gemenii care susţin că Zuckerberg le-a furat ideea de...

Autor: Ştefan Stan

02.07.2013, 13:40 487

Cameron şi Tyler Winklevoss, gemenii care pretind că Zuckerberg a furat ideea de Facebook de la ei, plănuiesc să se reinventeze ca antreprenori prin listarea Bitcoin la bursă, scrie Financial Times.

Bitcoin este o monedă virtuală creată în 2009, unde utilizatorii acţionează ca „mineri”, generând în timp mai multe monede, folosind puterea de procesare a caclulatoarelor. În prezent este acceptată ca modalitate de plată de un număr restrâns de comercianţi, însă numărul acestora creşte pe măsură ce Bitcoin câştigă popularitate.

Cameron şi Tyler Winklevoss, fraţii a căror poveste a devenit unul dintre subiectele filmului „The social network” au completat deja documentele necesare pentru listarea la bursă a Bitcoin, valoarea monedelor virtuale urmând să fie urmărită oficial.

Fraţii Winklevoss au pus bazele Math-Based Asset Services LLC, care va gestiona portofoliul Bitcoin şi va prezenta acţionarilor preţul fluctuant al monedei virtuale.

Nu există încă detalii financiare şi nu există încă garanţia că vreo bursă va accepta produsul.

Startup-urile care folosesc Bitcoin atrag capital real, pe măsura ce antreprenorii simt oportunitatea să creeze afaceri în jurul unei monede non-guvernamentale care există în afara sistemului tradiţional bancar şi care va putea să ajungă o nouă modalitate de plată.

Gemenii Winklevoss au acumulat un capital de monede virtuale în valoare de 8 milioane de dolari (la valoarea prezentă) şi consideră că valoarea monedelor virtuale va creşte datorită faptului că este un număr finit poate fi generat.

Fraţii au fost principalii vorbitori la conferinţa anuală a Bitcoin, cei doi prezicând că moneda va urma cursul surprins într-un citat al lui Ghandi “Întâi te ignoră, apoi te ridiculizează, apoi se luptă cu tine şi la urmă învingi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO