Business Internaţional

General Electric devine mai mult o banca

21.04.2005, 19:46 16

General Electric a achizitionat divizia de servicii financiare a companiei Bombardier, pentru suma de 2, 4 miliarde de dolari (1,85 miliarde de euro), relateaza Financial Times.

Divizia financiara a producatorului canadian ofera imprumuturi pentru dealeri care vand snowmobile, jetski-uri, barci si alte vehicule de teren si pentru petrecerea timpului liber. Aceasta se va alatura diviziei financiare a companiei General Electric care furnizeaza o gama larga si diversa de servicii financiare.

In prezent, Bombardier trece printr-o criza financiara si spera ca prin aceasta vanzare sa-si reduca datoria cu 1,6 miliarde de dolari (1,23 miliarde euro).

General Electric va plati producatorului canadian suma de 1,4 miliarde de dolari (1,07 miliarde de euro) si isi va asuma plata datoriei de un miliard de dolari (0,77 miliarde de euro), pe care o are divizia financiara Bombardier.

Aceasta achizitie este una de mica anvergura pentru divizia financiara a General Electric, care a anuntat zilele trecute o crestere a averii sale cu 6 procente, avand o valoare de 235 miliarde de dolari (180,9 miliarde de euro). Pentru GE achizitiile nu se opresc aici, conducerea exprimandu-si intentia de a continua aceasta stra-tegie de extindere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO