Business Internaţional

GfK si Taylor Nelson ar putea fuziona

30.04.2008, 17:12 13

Companiile GfK si Taylor Nelson discuta cu privire la o posibila fuziune in urma careia ar rezulta a doua mare companie de cercetare de piata din lume, scrie Bloomberg.
Actionarii GfK si Taylor Nelson ar detine cate 50% din compania nou creata. In urma anuntului, actiunile GfK au avansat cu 8,8% in Frankfurt, in timp Taylor Nelson a inregistrat o crestere de 16% a valorii actiunilor in Marea Britanie.
GfK si Taylor Nelson au fiecare o valoare de piata de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, inregistrand venituri combinate in valoare de 3,9 miliarde de dolari anul trecut. O fuziune le-ar permite celor doua companii sa atace pozitia de lider detinuta de Nielsen, ale carei vanzari s-au ridicat la 4,7 miliarde de dolari in 2007. GfK si Taylor Nelson au declarat ca in urma tranzactiei si-ar putea extinde aria de acoperire in Asia, America Latina si Europa de Est.
Directorul executiv al Taylor Nelson, David Lowden, ar fi CEO-ul noii companii, in timp ce directorul executiv al GfK, Klaus Wuebbenhorst, ar ocupa pozitia de director nonexecutiv al boardului.
Noua companie ar fi denumita GfK-TNS si si-ar avea sediul in Londra.
Discutiile avanseaza, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei GfK, Bernhard Wolf, refuzand sa specifice cand ar putea fi incheiat un acord. Compania isi va face publice estimarile privitoare la reducerile de costuri care ar rezulta in urma unei fuziuni la o data ulterioara, a declarat purtatorul de cuvant al GfK.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO