Business Internaţional

Gigantul fond de pensii danez: Factorul politic este din ce în ce mai puţin important

Gigantul fond de pensii danez: Factorul politic este din...

Autor: Catalina Apostoiu

25.08.2017, 00:00 356

Cel mai mare fond privat de pensii din Danemarca nu mai este interesat de politică, scrie Bloomberg. Allan Polack, CEO-ul PFA, argumentează că globalizarea a redus relevanţa deciziilor legislatorilor şi liderilor politici pentru comunitatea de business.

„Politica şi economia s-au decuplat într-o măsură foarte mare în ultimii ani“, a declarat Polack. „Politicienii populează o lume izolată doar a lor, în timp ce companiile trăiesc într-o altă sferă“.

Într-o perioadă în care ascensiunea populismului şi naţionalismului declanşează frecvent semnale de alarmă, perspectiva CEO-ului gigantului fond de pensii danez vine în opoziţie cu argumentul tradiţional că pieţele urmăresc îndeaproape deciziile autorităţilor şi-şi ajustează poziţiile în linie cu acestea.

PFA este mult mai interesat de deciziile de politică monetară ale băncilor centrale. Fondul, cu active de 622 miliarde de coronae (98,5 miliarde de dolari) la sfârşitul lunii iunie, a înregistrat o pierdere de 0,3% legată de obligaţiuni în primele şase luni ale anului pe fondul semnalelor amestecate emise de băncile centrale cu privire la politica monetară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO