Business Internaţional

Google vrea să înlocuiască parolele cu un sunet pe care numai telefonul îl poate “auzi”

Google vrea să înlocuiască parolele cu un sunet pe...

Autor: Ştefan Stan

17.02.2014, 13:36 499

Google a cumpărat SlickLogin, un startup israelian care a dezvoltat o soluţie ingenioasă menită să înlocuiască procesul complicat de autentificare în doi paşi, necesar accesării unor pagini web sau a unor aplicaţii, scrie Business Insider.

Autentificarea în doi paşi presupune introducerea unei parole şi a unui cod dintr-un mesaj text pentru a putea accesa o anumită pagină web. Startup-ul israelian a dezvoltat un sistem care permite telefonului să “asculte” site-urile şi să confirme cu un sunet imperceptibil urechii umane că utilizatorul doreşte acces la site.  

Pentru ca noua modalitate de autentificare să funcţioneze, site-ul accesat trebuie să aibă suport pentru aplicaţia SlickLogin. Dacă un site utilizează SlickLogin, utilizatorul nu mai trebuie să tasteze numele şi parola, ci doar să ţină smartphone-ul aproape de computer când foloseşte pagina web, iar accesul este permis.

Conexiunea stabilită între telefon şi calculator se face pe bază de sunete. Pagina web “cântă” un ultrasunet imperceptibil pentru urechea umană care conţine date criptate. Telefonul poate recepţiona semnalul sonor şi trimite datele înapoi la serverele SlickLogin, care realizează autentificarea.

Sunetul-cod este diferit de fiecare dată, aşa că persoana care cere acces trebuie să fie mereu în cameră, ceea ce este imposibil de realizat de către hackeri.    

“Am pornit SlickLogin pentru că măsurile de securitate deveniseră prea complicate şi enervante. Google a fost prima companie care a oferit o procedură de autentificare în doi paşi. Suntem bucuroşi că ne putem uni eforturile cu ei pentru a face un Internet mai sigur pentru toată lumea”, au declarat membrii echipei SlickLogin, Or Zelig, Eran Galili şi Ori Kabeli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO