Business Internaţional

Grecia pregăteşte un program de zece miliarde de euro pentru susţinerea băncilor

24.06.2010, 18:36 13

Guvernul de la Atena pregăteşte legislaţia necesară înfiinţăriiunui mecanism cu fonduri de zece miliarde de euro destinatsprijinirii băncilor care înregistrează o scădere a ratei deadecvare a capitalului şi nu se pot finanţa de pe pieţelefinanciare, informează Reuters.

Majorarea împrumuturilor neperformante, retrogradarearatingurilor de ţară şi adâncirea recesiunii vor avea un efectnegativ asupra băncilor elene, consideră analiştii, iarautorităţile vor să dispună de un instrument prin intermediulcăruia să ofere sprijin instituţiilor de credit cu probleme decapital.

Fondul de Stabilitate Financiară face parte din pachetul deîmprumuturi de 110 milliarde de euro pe care statele zonei euro şiFondul Monetar Internaţional (FMI) îl acordă Greciei.

Dezbaterea programului a început joi, prin audierea unuisecretar de stat din Ministerul de Finanţe în comisia pentruafaceri monetare a Parlamentului de la Atena. Guvernulintenţionează să pregătească un proiect de lege până la finelelunii iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels