Business Internaţional

Greva de 24 de ore din Grecia începe cu violenţe

Greva de 24 de ore din Grecia începe cu violenţe
15.06.2011, 12:14 875

Sindicatele din Grecia au declanşat miercuri o grevă de 24 deore, împotriva măsurilor de austeritate şi a privatizărilor,informează Mediafax. În capitala ţării sunt prevăzute trei manifestaţiidistincte.

Manifestanţii care au protestat în faţa Parlamentului au devenitviolenţi şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-ilinişti.

Apelul la greva generală este al treilea de la începutul anuluilansat de principalele sindicate din ţară, GSEE (privat) şi Adedy(public), pentru a denunţa noul plan de austeritate şi privatizăricare trebuie votat până la sfârşitul lui iunie pentru reducereadatoriei şi deficitului ţării.

Noile măsuri au loc în timp ce creditorii ţării, UniuneaEuropeană şi Fondul Monetal Internaţional, dezbat eventualitateaunui al doilea ajutor financiar pentru Grecia şi au avutdificultăţi în a se înţelege în privinţa modalităţilor dedeblocare. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels