Business Internaţional

Grupul italian Eni merge pe teren minat in Nigeria

01.11.2007, 21:35 17

Eni, cea mai mare companie energetica din Italia, a anuntat ca in cel de-al treilea trimestru a inregistrat o scadere a profitului de aproximativ 11% din cauza cresterii numarului de atacuri asupra exploatarilor de petrol din Nigeria si a cresterii costurilor de intretinere a campurilor petrolifere, ceea ce a dus la scaderea productiei de petrol, scrie Bloomberg.
Profitul net al companiei a scazut de la 2,4 mld. euro, sau 66 centi/actiune anul trecut, la 2,15 miliarde de euro, sau 59 centi/ actiune. Productia de petrol si gaze naturale a scazut cu aproximativ 2,9%, aceasta ridicandu-se la un total de 1,66 mil. barili pe zi. Eni a fost nevoita sa intrerupa productia in Nigeria ca urmare a atacurilor militantilor, iar in Marea Nordului compania italiana a fost obligata sa sisteze productia ca urmare a inchiderii oleoducrului CATS pentru cel putin doua luni.
De asemenea, declinul monedei americane fata de euro a redus din incasarile pentru cel de-al treilea trimestru ale companiei italiene, neputand contribui la cresterea preturilor.
Pretul mediu al petrolului Brent, de referinta la Bursa de marfuri din Londra, a fost in trimestrul trei de 74,87 dolari/baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO