Business Internaţional

Guvernatorul Bancii Japoniei isi reduce singur salariul

22.06.2006, 18:23 16

Toshihiko Fukui, guvernatorul Bancii Japoniei, a declarat la inceputul acestei saptamani ca isi va reduce salariul lunar cu 30% timp de sase luni, pentru a compensa valul de nemultumiri si controverse starnite de investitiile facute de el in fondul Murakami, scrie Financial Times.
Decizia guvernatorului a venit in urma unei perioade in care a fost supus oprobriului public, dupa ce Yoshiaki Murakami, managerul fondului Murakami, a fost arestat, fiind acuzat de inside trading. Fukui a mentionat in declaratia facuta ca investitia initiala in 1999 a fost de 68.758 de euro, dar ca la sfarsitul anului trecut aceasta a ajuns la 151.000 de euro. De asemenea, guvernatorul Bancii Japoniei, care intentioneaza sa-si mentina aceasta functie, a mai adaugat ca va dona in scopuri caritabile o suma echivalenta cu cea investita in fondul Murakami.
Controversele legate de investitiile pe care Toshihiko Fukui le-a facut in timp ce activa in sectorul privat subliniaza lipsurile din sectorul public. Acestea sunt puse de critici pe seama reformelor implementate de prim-ministrul Junichiro Koizumi.
Fukui motiveaza ca investitia a fost facuta nu in interes propriu, ci pentru a sustine efortul lui Murakami de a imbunatati sistemul de guvernare corporatista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO