Business Internaţional

Guvernul Italiei ia în considerare plata de bonusuri pentru psihoterapie

Guvernul Italiei ia în considerare plata de bonusuri...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.02.2022, 00:00 41

Motivat de creşterea ratei problemelor de sănătate mintală şi de lipsa de acces la tratament în primul rând din cauza limitărilor financiare, guvernul italian a propus acordarea unui bonus pentru finanţarea terapiei psihologice, scrie Euractiv.

Propunerea ar putea fi inclusă într-un decret-lege pe care guvernul îl emite de obicei o dată pe an pentru a rezolva  problemele care, dacă nu sunt abordate, ar putea cauza probleme mai grave cetăţenilor, întreprinderilor sau instituţiilor.

Includerea bonusului în legea din acest an ar face ca un ajutor financiar de aproximativ 500 euro să fie pus la dispoziţia oricărui cetăţean, indiferent de vârstă, care suferă de afecţiuni de sănătate mintală care ar putea (sau nu) să fi fost cauzate de pandemie, izolare sau de lipsa accesului la prieteni, familie şi colegi.

Investiţia totală în sănătatea mintală a italienilor ar fi de 20 de milioane de euro, iar guvernul caută deja resurse financiare. Fondurile colectate ar fi distribuite în două tranşe diferite: prima va fi dedicată consolidării reţelei publice de îngrijire psihiatrică, inclusiv autorităţilor locale de sănătate şi clinicilor.

Cealaltă va fi alocată cetăţenilor, care pot aplica prezentându-şi situaţia economică pentru ca banii să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO