Business Internaţional

Guvernul ucrainean: 200 de cetăţeni ruşi vor avea interzis accestul în Ucraina

Guvernul ucrainean: 200 de cetăţeni ruşi vor avea...

Autor: Gaidau Ion

16.09.2014, 09:22 187

"Lista preliminară include circa 200 de persoane. Este vorba de cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi politicieni ruşi, cărora le va fi interzis accesul pe teritoriul Ucrainei", a spus el pentru postul de televiziune ucrainean ICTV, potrivit Itar-Tass.

În plus, Iaţeniuk a anunţat că Ucraina pregăteşte sancţiuni împotriva unor societăţi ruseşti. "Este vorba de îngheţarea activelor, interdicţii de a participa la privatizări, introducerea monitorizării financiare pentru toate companiile apropiate de Guvernul rus", a spus el.

La 12 septembrie, Guvernul ucrainean a aprobat, ca urmare a intrării în vigoare a legii privind sancţiunile, o listă de propuneri pentru Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare faţă de Rusia.

Kievul a propus ca toţi cei care au susţinut "agresiunea militară împotriva Ucrainei, terorismul şi ocuparea unei părţi a ţării" să fie vizaţi de interdicţii privind accesul pe teritoriul ucrainean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO