Business Internaţional

Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susţine armata israeliană

Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub...

Autor: Tiberiu Sabo

10.02.2024, 21:01 51

Forţele israeliene au descoperit o reţea de tuneluri lungă de sute de metri care trece parţial pe sub sediul UNRWA (Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni) din Gaza, susţine armata, numind-o ”o nouă dovadă a exploatării de către Hamas a principalei agenţii de ajutorare a palestinienilor”.

Geniştii armatei au condus reporteri ai unor agenţii de ştiri străine prin pasaje într-un moment de criză pentru UNRWA, care a lansat o anchetă internă după ce unele ţări au îngheţat finanţarea din cauza acuzaţiilor aduse luna trecută de Israel potrivit cărora în cadrul personalului său ar exista agenţi ai Hamas, relatează Reuters.

UNRWA, care are 13.000 de angajaţi în Fâşia Gaza, administrează şcoli, clinici de asistenţă medicală primară şi alte servicii sociale şi distribuie ajutoare, descriindu-şi activităţile ca fiind pur umanitare.

"În acest loc se afla una dintre unităţile de informaţii ale Hamas, de unde a comandat cea mai mare parte a luptelor", a arătat un reprezentant al armatei israeliene care i-a condus pe reporteri prin tuneluri.

Pe de altă parte, într-o declaraţie, UNRWA a precizat că a părăsit sediul la 12 octombrie, la cinci zile după începerea războiului, şi că, prin urmare, "nu poate confirma sau comenta în alt mod" descoperirea israeliană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO