Business Internaţional

Hollande declară că Franţa nu va livra navele Mistral Rusiei în urma armistiţiului de la Minsk

Hollande declară că Franţa nu va livra navele Mistral...

Autor: Ioana Bojan

13.02.2015, 09:51 135

Presa rusă a scris că, în urma acordului de încetare a focului în estul Ucrainei încheiat joi la Minsk, după negocieri între liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei, Parisul ar putea autoriza livrarea celor două nave Mistral comandate de Rusia şi a căror vânzare a fost suspendată în noiembrie.

Francois Hollande, prezent la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a dezminţit însă această informaţie, apreciind că "deocamdată nu sunt întrunite condiţiile". "Sper că vor fi într-o zi (...). Este clar că dacă se rezolvă totul (pentru reglementarea crizei ucrainene-n.r.) vor fi luate măsuri la nivel european pentru a reduce sancţiunile" adoptate împotriva Rusiei, a declarat Hollande, la finalul summitului. "Franţa se va putea înscrie în acest proces (...), dar încă nu suntem acolo", a adăugat el.

Franţa a decis în noiembrie 2014 să suspende livrarea celor două nave Mistral Rusiei, din cauza acţiunilor întreprinse de Moscova în Ucraina. Hollande a formulat atunci două condiţii pentru livrare: un armistiţiu respectat de toate părţile şi o dovadă tangibilă privind reglementarea politică a conflictului din Ucraina.

Contractul dintre Franţa şi Rusia a fost semnat în 2011, în timpul mandatului preşedintelui Nicolas Sarkozy, şi prevede furnizarea a două portelicoptere în schimbul sumei de 1,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO