Business Internaţional

Importurile din China ameninţă 65.000 de locuri de muncă din industria feroviară americană

Importurile din China ameninţă 65.000 de locuri de...

Autor: Catalina Apostoiu

17.05.2017, 00:00 402

Dacă Statele Unite vor permite unora dintre cei mai mari producători de vagoane de marfă chinezi să pătrundă pe piaţa locală, aceştia ar putea ajunge să elimine până la 65.000 de locuri de muncă, relevă un studiu recent, potrivit CNBC.

„Ritmul globalizării şI sosirea de noi companii din ţări cum este China pe piaţa americană ameninţă competitivitatea locală. În producţia de vagoane pentru transportul de pasageri, efectele sunt deja resimţite la nivel naţional“, se arată în raportul realizat de Oxford Economics. Reţeaua de transport feroviar de marfă din SUA reprezintă o industrie de 60 miliarde de dolari, acoperind 140.000 de mile de cale ferată şi susţinând 221.000 de locuri de muncă, potrivit datelor oficiale.

Temerea este că firme de stat din China vor pătrunde pe piaţa americană şi vor vinde vagoane construite local la preţuri cu mult mai mici decât cele de pe piaţă, obligând producătorii americani să-şi închidă operaţiunile sau să se relocheze peste hotare. Oxford Economics estimează o pierdere minimă de 5.090 locuri de muncă din SUA în urma implicării chinezilor în producţie, pierderile maxime fiind estimate la 64.280 locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO