Business Internaţional

În marş accelerat, Tesla depăşeşte General Motors, ajungând cel mai valoros producator auto american. Ford a fost deja depăşit de o săptămână

În marş accelerat, Tesla depăşeşte General Motors,...

Autor: Corina Zamfir

10.04.2017, 17:34 3051

La o săptămână după ce a depăşit Ford în ceea ce priveşte valoare de piaţă, Tesla, companie cofondată de Elon Musk, a detronat General Motors (GM) ca fiind cea mai valoroasă companie auto din SUA, scrie Financial Times.

Acţiunile Tesla au crescut cu 3,5% în această dimineaţă, având astfel o capitalizare de piaţă de 51 de miliarde de dolari şi depăşind valoarea de piaţă pe bursă de 50,7 miliarde de dolari a General Motors.

Tesla s-a bucurat de un trend ascendent în acest an şi continuă să raporteze o creştere puternică a vânzărilor. Compania a livrat peste 25.000 de vehicule în primul trimestru, în crestere cu 69% în comparaţie cu anul trecut.

Spre deosebire de Tesla, GM şi Ford au scazut cu 2,3% şi respectiv 6,6% de anul trecut şi până în prezent.

„Piaţa este mult mai deschisă către noul potenţial de valoarea de piaţă a celorlalte întreprinderi deţinute Tesla decât către profituri reale şi fluxul de numerar“, a declarat David Whiston, analist la Morningstar Inc. “Nu există nimic care să încetinească ritmul Tesla. Ar putea întrece şi Honda“, potrivit Bloomberg.

“Ceea ce este amuzant acum în urmărirea evoluţiei companiei este că orice se poate întâmpla”, spune Chaim Siegel, un analist de la Investing.com. “Potenţialul este imes. Speranţele sunt uriaşe”, adaugă el pentru Fox Business.

Compania cofondată de Musk a ajuns în clasamentul primilor cinci producători la maşini la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO