Business Internaţional

Încrederea firmelor germane în economie a început să scadă

Încrederea firmelor germane în economie a început să...

Autor: Bogdan Cojocaru

27.10.2020, 00:00 68

Încrederea liderilor de afaceri germani în cea mai mare economie europeană a început să scadă.

Un indicator al optimismului executivilor companiilor realizat de institutul economic ifo din Germania a scăzut de la 93,2 puncte în septembrie la 92,7 puncte în octombrie.

Aceasta este prima evoluţie negativă după cinci creşteri consecutive.

Companiile sunt considerabil mai sceptice în ceea ce priveşte evoluţiile din lunile următoare.

În schimb, au dat o evaluare uşor mai pozitivă pentru situaţia lor actuală  faţă de cea pentru luna trecută. Având în vedere creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, afacerile germane devin din ce în ce mai îngrijorate.

În industria prelucrătoare, indicatorul climatului de afaceri a revenit pe teritoriul pozitiv pentru prima dată din iunie 2019. Mult mai multe companii au fost mulţumite de situaţia lor actuală.

În sectorul serviciilor, climatul de afaceri s-a înrăutăţit în mod semnificativ. Furnizorii de servicii au fost mai puţin mulţumiţi de situaţia actuală.

Mai mult, optimismul lor din ultimele luni în ceea ce priveşte perspectivele de afaceri a dispărut. În comerţ, indicele a arătat un regres uşor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24