Business Internaţional

Încrederea sectorului de business francez, la cel mai ridicat nivel din 2011

Încrederea sectorului de business francez, la cel mai...
25.08.2017, 00:00 73

Încrederea sectorului de business a continuat să se întărească în luna august, atingând cel mai ridicat nivel din aprilie 2011, evidenţiind datele pozitive recente din cea de-a doua mare economie din zona euro, date care i-au forţat pe analişti să-şi revizuiască în sus estimările de creştere, relatează Financial Times.

Indicatorul încrederii a avansat cu un punct până la 109 în august, depăşind aşteptările ce indicau o stagnare. Încrederea sectorului de business s-a situat la sau peste media pe termen lung de 100 în ultimii doi ani.

Atât sectorul manufacturier, cât şi cel al serviciilor au avansat, deşi biroul naţional de statistică francez a indicat o uşoară deteriorare a perspectivelor legate de rata de ocupare a forţei de muncă.

Recent, UBS Wealth şi-a majorat estimarea privitoare la PIB-ul francez pe fondul creşterii investiţiilor şi încrederii consumatorilor. Estimarea actuală de creştere este de 1,7% pentru 2019, iar aceasta ar constitui cea mai bună rată de la criza din zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO