Business Internaţional

Infantino: FIFA se opune cartonaşelor albastre

Infantino: FIFA se opune cartonaşelor albastre

Autor: Tiberiu Sabo

02.03.2024, 15:11 27

FIFA se opune propunerii Consiliului Asociaţiei Internaţionale de Fotbal de a crea aşa-numitele "cartonaşe albastre", a declarat preşedintele Gianni Infantino, adăugând că nu a avut cunoştinţă de această idee înainte ca ea să fie cunoscută de public, relatează Reuters.

Propunerea organismului de reglementare a fotbalului de a introduce "cartonaşele albastre", care oferă arbitrilor posibilitatea de a elimina jucători pentru 10 minute, a fost discutată cu FIFA la Adunarea Generală Anuală a IFAB, care a avut loc în Scoţia.

"Nu se vor folosi cartonaşe albastre. Acesta este un subiect inexistent pentru noi", a declarat Infantino la sosirea la reuniunea IFAB de la Loch Lomond.

"FIFA se opune complet cartonaşelor albastre. Nu am fost la curent cu acest subiect, în calitate de preşedinte al FIFA. Cred că FIFA are un cuvânt de spus în IFAB. Dacă vreţi un titlu, acesta este <este cartonaş roşu la cartonaş albastru>", le-a spus Infantino jurnaliştilor.

"Suntem întotdeauna deschişi să analizăm idei şi propuneri. Dar, odată ce te uiţi la ele, trebuie să protejezi şi esenţa şi tradiţia jocului. Nu există cartonaş albastru", a adăugat preşedintele FIFA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO