Business Internaţional

Inflaţia forţează guvernul Germaniei să efectueze creşteri istorice de pensii. Însă preţurile urcă şi mai rapid

Inflaţia forţează guvernul Germaniei să efectueze...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.04.2022, 00:00 194

Guvernul Germaniei a aprobat cea mai mare majorare a pensiilor pe care a văzut-o ţara de zeci de ani încoace, scrie Deutsche Welle.

Cu toate acestea, având în vedere că inflaţia va accelera, vestea nu a fost întâmpinată cu atâta entuziasm pe cât ar fi sperat Berlinul.

Cabinetul de coaliţie al cancelarului german Olaf Scholz a dat undă verde celei mai mari majorări a pensiilor din mai mult de o generaţie.

Decizia a fost luată pe fundalul unei inflaţii rampante, pensiile din Germania fiind ajustate în fiecare an în funcţie de salariul mediu naţional. De asemenea, ajustarea vine după ce unii pensionari nu au primit nicio creştere anul trecut, deoarece pandemia a lovit economia.

Pensiile din landurile care alcătuiau fosta Germanie de Vest, unde nu au fost efectuate creşteri anul trecut, urmează să primească o majorare de 5,35% de la 1 iulie - cea mai mare creştere pentru regiune din 1983.

În fosta Germanie de Est, unde s-a înregistrat o uşoară creştere a pensiilor cu 0,72% în 2021, creşterea va fi de 6,12%, cea mai mare din 1994.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO