Business Internaţional

Intalnirea Bancroft-Murdoch urca actiunile Dow Jones cu 15%

04.06.2007, 17:12 12

Actiunile Dow Jones au crescut vineri pe fondul speculatiilor conform carora compania News Corp, detinuta de Rupert Murdoch, isi va majora oferta de 5 miliarde de dolari lansata deja pentru Dow Jones, publisherul cotidianului Wall Street Journal sau noi ofertanti vor intra in cursa, scrie Financial Times.
Pana la incheierea sedintei de tranzactionare de pe Wall Street, actiunile Dow Jones avansasera cu 14,8%, pana la 61,20 dolari, peste pretul de 60 de dolari inclus in oferta News Corp.
Intre timp, bancherii discutau cu privire la posibilitatea ca un numar de alte companii, printre care Bloomberg, General Electric, Yahoo!, Hearst sau Pearson (publisherul cotidianului Financial Times), sa depuna oferte pentru una dintre cele mai influente companii media din Statele Unite. Mai multe din grupurile mentionate mai sus au negat o astfel de posibilitate.
Totusi, toate aceste speculatii si-au pierdut din intensitate dupa ce familia Bancroft, care controleaza 64% din actiunile cu drept de vot ale Dow Jones, s-a declarat de acord sa aiba o intalnire cu Murdoch pentru a discuta pe marginea ofertei facute de News Corp. Intrunirea ar putea avea loc in aceasta saptamana. De asemenea, familia s-a declarat deschisa fata de alte oferte, aratand in acelasi timp ca spera ca Murdoch sa-si majoreze oferta. Initial, familia Bancroft a respins oferta lui Murdoch temandu-se ca stilul direct al acestuia ar afecta integritatea editoriala a The Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO