Business Internaţional

Investitorii chinezi au pus ochii pe o companie de minerit din Serbia

Investitorii chinezi au pus ochii pe o companie de...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.08.2019, 00:00 94

Investitorii chinezi şi-au exprimat interesul pentru privatizarea companiei miniere sârbe Resavica, a declarat directorul acesteia, scrie SeeNews. „Investitorii chinezi au purtat discuţii cu guvernul, au venit la noi şi ne-au vizitat locaţiile“, a spus Marko Vukovic. Resavica se află în discuţii cu guvernul sârb şi cu o bancă cehă pentru un împrumut de 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea siguranţei angajaţilor săi, a adăugat managerul. În 2015, Resavica a început negocieri cu Banca de Exporturi Cehă pentru un împrumut care va fi investit în echipamentele necesare deschiderii depozitelor de cărbune Cirikovac şi Stavalj. „Stavalj este cel mai mare depozit al Resavica. Suntem în discuţii cu cehii şi ne aşteptăm să-l deschidem anul acesta“, a menţionat Vukovic.

Resavica a semnat un acord cu partenerii sloveni în urmă cu câteva zile pentru a primi două utilaje pentru minerit care sapă galerii şi montează stâlpii de susţinere. Ambele vor fi puse în funcţiune până în 2020, a adăugat el. În noiembrie 2016, Fondul Monetar Internaţional a recomandat Serbiei să ia măsuri decisive pentru a pune capăt drenării resurselor publice de către marile companii de utilităţi şi alte întreprinderi de stat, apelând la planuri clare pentru reabilitarea sau restructurarea mai multor companii, inclusiv Resavica. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO