Business Internaţional

Israelul a aprobat construirea unei noi colonii în Cisiordania, pentru prima dată în peste 25 de ani

Israelul a aprobat construirea unei noi colonii în...

Autor: Mircea Olteanu

31.03.2017, 11:54 108

Cabinetul de securitate israelian a votat, joi, în unanimitate în favoarea aprobării construirii unei noi colonii, în pofida opoziţiei internaţionale şi după ce preşedintele american Donald Trump a cerut limitarea activităţilor de colonizare în Cisiordania în cursul întrevederii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Şeful Guvernului de la Tel Aviv a declarat că îşi va ţine promisiunea de a construi noi locuinţe pentru coloniştii evrei evacuaţi din colonia ilegală de la Amona, care fusese construită pe un teren privat palestinian.

Colonia de la Amona a fost demolată luna trecută, în urma unei decizii a Curţii Supreme a Israelului.

În luna februarie, Parlamentul de la Tel Aviv, Knesset, a votat în favoarea unei legi prin care au fost legalizate retroactiv coloniile evreieşti construite pe terenuri private palestiniene în Cisiordania, acţiune condamnată vehement de palestinieni şi comunitatea internaţională.

Aproximativ 600.000 de israelieni locuiesc în peste 200 de colonii în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

Israelul nu a mai construit noi colonii în Cisiordania din 1999, însă cele existente au fost extinse prin construcţia de noi locuinţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO