Business Internaţional

Israelul aprobă un plan de recunoaştere a coloniilor din Cisiordania care ar fi tolerat de Trump

Israelul aprobă un plan de recunoaştere a coloniilor...

Autor: Mediafax

16.11.2016, 20:23 123

Proiectul de lege a fost iniţiat de formaţiunea de dreapta Căminul Evreiesc (HaBayit HaYehudi), condusă de ministrul Educaţiei, Naftali Bennett, şi a primit susţinerea grupului politic Kulanu din Knesset, relatează cotidianul Haaretz.

Pentru a intra în vigoare, proiectul va trebui să sufere unele modificări şi să treacă de încă două ori prin Parlamentul Israelului.

O decizie de legalizare a statutului coloniilor evreieşti din Cisiordania riscă să atragă reacţia vehementă a Autorităţii Palestiniene şi a comunităţii internaţionale. Naţiunile Unite, Statele Unite şi Uniunea Europeană au criticat în mod repetat activităţile israeliene de colonizare, dar politicienii israelieni par să profite acum de victoria republicanului Donald Trump în scrutinul prezidenţial american.

Ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, liderul formaţiunii Israel - Casa Noastră (Yisrael Beytenu, dreapta), a declarat, potrivit site-ului YnetNews.com, că persoane din anturajul lui Donald Trump au transmis că Statele Unite vor permite activităţi de colonizare în localităţile evreieşti existente deja în Cisiordania, în conformitate cu un acord între Administraţia fostului preşedinte George W. Bush şi Guvernul fostului premier Ariel Sharon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO