Business Internaţional

Italia dă zonei Euro stare de mahmureală, după petrecerea de la mijlocul săptămânii

Italia dă mahmureală zonei Euro, după petrecerea de la mijlocul săptămânii

Autor: Radu Racu

29.10.2011, 14:16 907

Costurile de împrumut ale Italiei au atins un nou maxim record de la înfiinţarea zonei euro , la doar câteva zile după ce pieţele au răsuflat uşurate ca urmare a acordului la care au ajuns liderii europeni pentru ştergerea unei părţi din datoria Greciei şi recapitalizarea băncilor.

Investitorii de pe pieţele de obligaţiuni sunt îngrijoraţă că Italia nu va reuşi să se conformeze cu cerinţele europene de echilibrare a deficitelor, pe fondul unor tensiuni politice şi sociale din ce în ce mai accentuate în peninsulă, scrie Financial Times.

Într-o zi în care funcţionarii publici au organizat un protest major în centrul Romei, Italia a plasat obligaţiuni pe zece ani la un randament cerut de 6,06%, în creştere de la nivelul de 5,86% din luna anterioară.

Scumpirea împrumuturilor a fost agravată şi de reacţiile liderilor asiatici - unde reprezentanţi ai UE au căutat sprijin financiar - care au spus că vor măsuri mai concrete înainte de a interveni cu bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO