Business Internaţional

Italia: Giorgia Meloni a depus jurământul în fruntea guvernului de dreapta

Italia: Giorgia Meloni a depus jurământul în fruntea...

Autor: Cosmin Pirv

22.10.2022, 12:33 26

Giorgia Meloni a depus sâmbătă, alături de echipa sa, jurământul, devenind prima femeie premier din Italia, anunţă Reuters.

Meloni, şefa formaţiunii naţionaliste Fratelli d'Italia, a câştigat alegerile de luna trecută ca parte a unei coaliţii care a inclus Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, şi Liga lui Matteo Salvini.

„Jur să fiu fidel republicii”, a declarat Meloni, în vârstă de 45 de ani, înainte de a da mâna cu preşedintele Sergio Mattarella.

Guvernul ei înlocuieşte o administraţie de uniune naţională condusă de fostul şef al Băncii Centrale Europene Mario Draghi. Italia se confruntă cu o serie de provocări, în special o recesiune iminentă şi creşterea facturilor la energie.

Meloni şi-a dezvăluit vineri echipa, oferind câte cinci ministere partenerilor săi, Liga şi Forza Italia, rezervând în acelaşi timp nouă posturi în cabinet pentru propriul partid. Tehnocraţii alcătuiesc restul echipei de 24 de membri, care include doar şase femei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO