Business Internaţional

Jeroen Dijseelbloem speră că Marea Britanie va anunţa cât mai rapid ieşirea din UE

Jeroen Dijseelbloem speră că Marea Britanie va anunţa...

Autor: Mediafax

12.07.2016, 21:02 109

"Ca să vă spun în mod diplomatic, va fi cu atât mai bine cu cât depăşim mai rapid această situaţie problematică", a declarat Jeroen Dijseelbloem, citat de ziarul The Independent.

"Aşteptăm să colaborăm cu oricine a câştigat de pe urma acestui proces democratic. Şi va trebui să găsim soluţii privind ieşirea Marii Britanii din UE, o situaţie care a generat numeroase probleme în principal pentru Londra, dar şi pentru Europa", a subliniat preşedintele Eurogrup.

Şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut Marii Britanii să clarifice cât mai rapid ce relaţie doreşte să aibă cu Uniunea Europeană. "Sarcina noului premier ... va fi să ofere claritate în privinţa tipului de relaţie pe care Marea Britanie vrea să o construiască cu Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel, citată de presa germană.

La rândul său, Wolfgang Schauble, ministrul german al Finanţelor, a insistat că Londra trebuie să clarifice rapid situaţia, date fiind efectele economice şi politice ale referendumului care a avut ca rezultat decizia de părăsire a Uniunii Europene.

Marea Britanie va declanşa "când va fi pregătită" şi ţinând cont de "interesul naţional" procedura de ieşire din Uniunea Europeană, afirmă Chris Grayling, preşedintele Camerei Comunelor şi un aliat al viitorului premier Theresa May. "Cred că Articolul 50 trebuie activat când suntem pregătiţi. Cel mai important lucru acum este să facem ceea ce este în interesul naţional", a declarat Chris Grayling pentru postul Sky News. "Ne vom pregăti de negocieri şi vom decide ce tip de relaţie vrem să negociem; atunci vom invoca Articolul 50. O vom face în mod adecvat şi când suntem pregătiţi", a spus Grayling, un apropiat al viitorului premier Theresa May.

Numeroşi oficiali din cadrul Uniunii Europene au îndemnat Marea Britanie să declanşeze rapid procedura de ieşire din Blocul comunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24