Business Internaţional

Jurnalist iranian: Preşedintele Raisi are leziuni grave

Jurnalist iranian: Preşedintele Raisi are leziuni grave

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 18:16 45

Un jurnallist iranian, Farid Moddarresi, a transmis că preşedintele Ebrahim Raisi are leziuni grave, fiind o primă confirmare că există un contact cu acesta, după ce elicopterul său s-a prăbuşit.

„Potrivit surselor mele de încredere, care au arătat în mod repetat că vestea lor este adevărată, m-au informat: Excelenţa Sa Ebrahim Raisi, Preşedintele, a suferit leziuni fizice grave şi foarte grave în accidentul recent al elicopterului care îl transporta pe el şi însoţitorii săi. Unii dintre tovarăşii mei au murit, dar încă nu ştiu despre situaţia lui Amir Abdolhiyan, ministrul Afacerilor Externe, şi a lui Al Hashem, imamul din Tabriz, şi Rahmati, guvernatorul Azarbaijanului de Est”, a postat jurnalistul iranian Farid Moddarresi în presa arabă.

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbuşit, a anunţat duminică televiziunea de stat iraniană.

Presa iraniană a furnizat rapoarte contradictorii cu privire la incident.

40 de echipe de căutare au fost desfăşurate pentru a căuta elicopterul dispărut.

Liderul iranian, ayatollahul Khamenei, a organizat o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Securitate al ţării, după informaţii despre prăbuşirea elicopterului lui Raisi.

Locul incidentului este în zona Pirdawood din Varzeghan, dar locaţia exactă este încă necunoscută.

Oamenii din oraşul iranian Mashhad s-au adunat să se roage pentru preşedintele Ebrahim Raisi, în timp ce ţara aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă el şi miniştrii cu care acesta călătorea vor fi găsiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels