Business Internaţional

La Reebok vanzarile scad, dar profitul creste

26.10.2005, 18:37 16

Reebok International a anuntat o crestere de 44% a profitului trimestrial, ca urmare a vanzarii uneia dintre afacerile sale, dar vanzarile companiei au scazut, pe fondul temerilor comerciantilor fata de tranzactia cu Adidas-Salomon.

Profitul net a crescut in trimestrul al treilea la 117,7 milioane de dolari (98,5 milioane de euro), respectiv 1,87 de dolari (1,56 de euro) pe actiune, comparativ cu 81,8 milioane de dolari (68,46 milioane de euro) in urma cu un an.

Rezultatul include un castig dupa impozitare de 49 de milioane de dolari (41 de milioane de euro) obtinut in urma vanzarii diviziei de incaltaminte Ralph Lauren, dar si costuri de 2,5 milioane de dolari (2,09 de milioane de euro) generate de tranzactia cu Adidas.

Un analist a declarat ca stilul clasic de incaltaminte sport adoptat de Reebok nu este in pas cu tendintele actuale, iar comerciantii anuleaza comenzile orientandu-se spre firme concurente precum Nike, Puma si K-Swiss.

Vanzarile trimestriale au scazut la 1,04 miliarde de dolari (870 de milioane de euro), fata de 1,16 miliarde de dolari (970 de milioane de euro) in urma cu un an, fiind sub estimarile analistilor, de 1,14 miliarde de dolari (954 de milioane de euro).

Potrivit reprezentantilor companiei, acordul cu Adidas a creat nesiguranta in randul firmelor de retail, pe termen scurt, fapt care a afectat vanzarile si comenzile.

Reebok, care va fi preluata de Adidas, contra sumei de 3,8 miliarde de dolari (3,18 miliarde de euro), in cadrul unui acord convenit in luna august, a precizat ca firmele de retail fac reduceri de preturi pentru a se adapta conditiilor economice mai dificile generate de costul ridicat al energiei, in urma uraganelor Katrina si Rita.

Reprezentantii Reebok au mai declarat in cadrul unei conferinte cu analistii ca avocatii le-au recomandat sa nu ofere detalii legate de tranzactia cu Adidas sau estimari privind anul viitor.

Pentru trimestrul patru, Reebok se asteapta la un profit pe actiune de 55-60 de centi, din care sunt excluse castigurile si cheltuielile exceptionale. Analistii se asteapta, in medie, la un profit de 60 de centi pe actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels