Business Internaţional

Laburistul Sadiq Khan a fost ales oficial primar al Londrei

Laburistul Sadiq Khan a fost ales oficial primar al Londrei

Autor: Raluca Manga

07.05.2016, 10:59 173

Fiul unui şofer pakistanez de autobuz, Khan a obţinut 1.310.143 de voturi, în timp ce principalul său rival, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith, a obţinut 994.614 de voturi.

După o campanie în care a fost acuzat de către adversarul său că ar avea legături cu islamiştii extremişti, Khan, fost avocat pentru drepturile omului, în vârstă de 45 de ani, a promis în cadrul primului său discurs după anunţul oficial privind alegerea sa în funcţia de primar al Londrei, că este "primarul tuturor londonezilor".

"Aceste alegeri nu s-au desfăşurat fără polemici, iar eu sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranţa în locul fricii, unitatea în locul diviziunii", a declarat acesta.

"Sper că nu ne vom mai confrunta cu o alegere atât de dificilă. Teama nu ne aduce mai multă siguranţă, ci ne face mai slabi, iar politica fricii nu este binevenită în oraşul nostru", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO